Αξίζει να επισκευτείτε…

Αγαπητοί γονείς

Οι παρακάτω ιστοσελίδες είναι από τον επίσημο χώρο του υπουργείου παδείας για την τεχνική υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων http://ts.sch.gr/

Εχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις τάξεις του σχολείου και για ένα μεγάλο εύρος μαθημάτων. Καθίστε με τα παιδιά και παιξτε λίγο! Θα δείτε πόσο ενδιαφέροντα είναι!

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πατώντας πάνω στις εικόνες σας πηγαίνει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.
  • Αν δεν “ανοίγει” η δεν “τρέχει” η εφαρμογή δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=vI-xOHq_EMg

 

 

 

 

Πέρα από αυτές τις εφαρμογές στις επίσημες ιστοσελίδες του υπουργείου παιδείας σας προτείνουμε την πολύ καλή δουλειά της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

 

Και δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον αγαπητό Καραγκιόζη:

 

Επείγουσα ενημέρωση!

Παρακαλούμε οι γονείς να μεριμνήσουν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απομακρυσμένης εκπαίδευσης.
Να παρακολουθείτε τα μέσα ενημέρωσης για περαιτέρω οδηγιες.
Λεπτομέρειες για το πώς γίνεται η εγγραφή των παιδιών στο ακόλουθο αρχείο:

Δραστηριότητες για τα παιδιά ( και όχι μόνο … )

Αγαπητοί γονείς. Το σχολείο ανταποκρινόμενο στην υπάρχουσα υγειονομική κρίση και στο #Μένουμε_Σπίτι σκέφτηκε μερικούς δημιουργικούς τρόπους να βοηθήσει τα παιδιά μας ( και εσάς ).
Μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες έχουν την μορφή παιχνιδιού αλλά ταυτόχρονα επαναφέρουν την επικοινωνία στην σχολική κοινότητα.
Τα παιδιά καλούνται ( με την δικιά σας βοήθεια σε ορισμένα σημεία ) να ετοιμάσουν υλικό…

“- Μα είναι κλειστά τα σχολεία!”

Μην τρομάζετε παιδιά! Το πρώτο που ζητάμε από εσάς είναι να ζωγραφίσετε κάτι, ότι θέλετε, φτάνει όμως να έχει σχέση με την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του ιού.
Μερικές ιδέες:

  • Ψάξτε με τους γονείς στο διαδίκτυο, βρείτε φωτογραφίες του ιού και ζωγραφίστε τον. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ρεαλιστική η ζωγραφιά… Ζωγραφίστε ότι εσείς …βλέπετε. Με τα δικά σας μάτια!
  • Ζωγραφίστε τις “Οδηγίες χρήσης αποφυγής του κορονοϊού“!
  • Ζωγραφίστε μια σκηνή από την #Μένουμε_Σπίτι καθημερινότητα.

Αυτά είναι μερικές ιδέες μόνο! Μπορείτε να ζωγραφίσετε ότι θέλετε, όσο έχει σχέσει με την πανδημία του ιού. Μπορείτε να κάνετε επίσης όσες ζωγραφιές θέλετε! Όταν με το καλό τελειώσετε τις καλλιτεχνίες ζητήστε από έναν γονιό να τις φωτογραφίσει και να τις στείλει σε αυτή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sxoleio.spiti@gmail.com Οι εκπαιδευτικοί του σχολείο σε τηλεδιάσκεψη που θα κάνουν θα επιλέξουν έναν ικανό αριθμό ( θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή ) για να μπουν σε δημόσια ψηφοφορία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορείτε να ψηφίσετε για το ποιά ζωγραφιά σας άρεσε περισσότερο! Όχι δεν υπάρχουν …βραβεία ( πέρα από την αμέριστη αγάπη μας που έτσι κι αλλιώς την έχουν όλα τα παιδιά κάθε μέρα… )!

Πιστεύοντας ότι έτσι θα σας …δραστηριοποιήσουμε να …ξεκολήσετε από τον καναπέ, περιμένουμε με αγωνία τις συμμετοχές!

Δημιουργική γραφή – Β2

Στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και του προγράμματος φιλαναγνωσίας “Ταξιδεύοντας στον κόσμο μέσα από τα βιβλία”, έγινε  μετά από μία σειρά αφηγήσεων γνωστών και μή βιβλίων από όλον τον κόσμο μία πρώτη προσπάθεια από τους μαθητές του Β2 να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, να αφηγηθουν και να εικονογραφήσουν ένα ήδη γνωστό σε αυτούς παραμύθι: την “κοκκινοσκουφίτσα”. Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα εξ’ολοκλήρου δικό τους έργο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το πρώτο τους έργο:

Ερωτηματολόγιο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Γ1

Στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και του προγράμματος “Κυκλοφορώ ασφαλώς”, το τμήμα του Γ1 διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με τις υπάρχουσες πρακτικές των μαθητών του σχολείου μας ως οδηγοί ποδηλάτου, επιβάτες ή πεζοί, στην οποία οι μαθητές του Γ1 διένειμαν ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας, συγκέντρωσαν και κατέγραψαν τα αποτελέσματα ανά τάξη και ετοίμασαν μία παρουσίαση με τη δουλειά τους. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το σύνολο του σχολείου σε κάθε ερώτηση παρουσιάζονται στα γραφήματα που θα ρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: