Πρόσκληση-Ενημέρωση παιδιών -γονέων-εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα ERASMUS

                             Στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος ERASMUS + είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ.Γεωργίου και τον υπεύθυνο Ευρωπαικων Θεμάτων,κ.Βασιλείου.Υπήρξε συζήτηση, ενημέρωση και φυσικά ενδιαφέρουσες δράσεις σχετικές με τηυν Ευρώπη και το πρόγραμμα του σχολείου μας. Μαθητές ,εκπαιδευτικοί και γονείς μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες.Τέλος ,δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες στους γονείς της Στ τάξης όσον αφορά στα ταξίδια του προγράμματος και τη συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτά.

 

Νίκες στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής για το σχολείο μας!

Και οι δυο ομάδες του σχολείους μας που διαγωνίσθηκαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στους περιφερειακούς διαγωνισμούς του WROHELLAS νίκησαν και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Συγχαρητήρια στους μαθητές – μαθήτριες ( με αλφαβητική σειρά ):

Καζαντζίδου Άννα
Καντής Χρήστος
Μακέδας Αθανάσιος
Παστός Νικόλαος
Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος
Συμεωνίδης Βασίλειος

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε στη ζωή σας πάντα με νικές αλλά να μην ξεχνάτε επίσης το ρητό που επαναλαμβάναμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας:
“Ακόμη και αν χάσουμε, νικητές είμαστε!”

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Κ.Π.Ε. Μαρώνειας Κομοτηνής

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επισκευτήκαμε ( η έκτη τάξη του σχολείου μας ) στις 3 και 4 Μαϊου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας στην Κομοτηνή. Παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στη ζωή μας. Είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάποιες κατασκευές, που αν και μας ζώρισαν καταφέραμε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τη δεύτερη ημέρα επισκευτήκαμε το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο καθώς και το αιολικό πάρκο Κομοτηνής. Μάθαμε ότι είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων έχοντας 185 ανεμογενήτριες με ύψος 50 μέτρων η μία και πλάτος φτερών 25 μέτρα. Πέρααπό όλα αυτά η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη για πάρα πολλά χρόνια.

 

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Κ.Π.Ε. Έδεσσας

Στις 9 Μαϊου 2018 η πέμπτη τάξη του σχολείου μας επισκεύτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν εποπτικό υλικό σχετικά με το νερό, έπαιξαν παιχνίδια μέσα στον παλιό νερόμυλο και έξω στο υπαίθριο μουσείο νερού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μοιράστηκαν σάντουιτς στα παιδιά από το κέντρο και στο τέλος μια μικρή ξύλινη σβούρα σαν δώρο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν τα παιδιά στον καταρράκτη όπου εκεί σχημάτησαν το ουράνιο τόξο. Ακολούθησε επίσκεψη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Άγρα. Χωρίς να μπορούμε να σας μεταδώσουμε όλη τη χαρά και την διασκέδαση που είχαμε θα σας αφήσουμε με ένα μικρό οπτικό δείγμα: