Αναστολή λειτουργίας των σχολείων -Χρήσιμες οδηγίες

Αγαπητοί γονείς

Από τις 7/11 διανύουμε μια ακόμη περίοδο μη φυσιολογικής λειτουργίας του σχολείου . Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας λόγω των προβλημάτων της πανδημίας μας βρίσκει σε σχετική ετοιμότητα για τη συνέχιση του έργου και σκοπού του σχολείου . Ήδη λειτουργεί η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση , ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί  υποστηρίζουν τη μάθηση μέσω της ασύγχρονης που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά που το σχολείο διέκοψε τη λειτουργία του.

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση έχει αρκετές δυσκολίες που ξεκινούν από την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού των ιδίων των μαθητών και των εκπαιδευτικών , την αδυναμία σύνδεσης σε δίκτυο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το σε  ηλικιακό προφίλ που απευθύνεται. Η σύνδεση παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και  ματαιώνει το έργο, παρότι έχει βελτιωθεί η αρχική εικόνα.

Παρ’ όλα αυτά  κρατάει ζωντανή την επαφή (έστω με αυτόν τον τρόπο) του σχολείου με τους μαθητές. Δυστυχώς όχι με όλους όλες. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν μαθητές που δε συνδέθηκαν ,όχι από ευθύνη τους, αλλά εξαιτίας ελλείψεων. Ως σήμερα δεν έχουμε λάβει από την πολιτεία εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κάθε εκπαιδευτικός προσπαθεί να βρει τρόπους επικοινωνίας.

Από εσάς ζητάμε να μην διακοπεί η επαφή με το σχολείο. Καμία έλλειψη δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για κανένα παιδί. Η κοινωνική ευαισθησία όλων ας σταθεί πολύτιμη βοηθός για να μην μείνει κανείς πίσω. Όλοι μαζί , όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ας διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Αρωγοί στο έργο μας και συμπαραστάτες με τις πολύτιμες συμβουλές τους για την περίοδο που διανύουμε και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν ,είναι η ομάδα της ΕΔΕΑΥ . Σας κοινοποιούμε κείμενο με συμβουλές τους για την αντιμετώπιση του στρες που προκαλεί η καραντίνα . Τέλος σας προτρέπουμε για οποιοδήποτε θέμα  να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μέσω του email: mail@dim-n-mesimvr.thess.sch.gr  ή του τηλ. 2310713360

Καλή δύναμη, προσοχή στην υγεία σας (ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών) .

Γρήγορη και ασφαλή επάνοδο στο σχολείο

ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Άρθρο της ΕΔΕΑΥ

Διαχείριση στρες

 

Σχολικό έτος 2020-2021. Αγιασμός, βασικές οδηγίες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 πμ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21.

Ώρα προσέλευσης 11:00 με τσάντες για την παραλαβή των βιβλίων.

Ώρα αποχώρησης 12: 30.

Γονείς και κηδεμόνες θα παραμείνετε  εκτός σχολείου όπου θα παρακαλέσουμε να τηρήσετε τις αποστάσεις ασφαλείας και αν παρατηρηθεί συνωστισμός να χρησιμοποιήσετε μάσκα.

Ο Aγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου παρουσία μόνο των νέων μας μαθητών της Α’ τάξης και εκπαιδευτικών και θα  ολοκληρωθεί εντός των αιθουσών όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους.

Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Όμως στον εσωτερικό χώρο η χρήση της είναι υποχρεωτική.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η φετινή χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία.

Επιβάλλεται η ενημέρωσή μας σε πιθανή απουσία του παιδιού που οφείλεται στην προσβολή του(ή και οικείου προσώπου που έρχεται σε επαφή)  από τον εν λόγω ιό.

Η είσοδός σας στο σχολείο επιτρέπεται έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού (τηλ. Επικ. 2310713360) ή πρόσκλησή σας. Φυσικά σε οποιαδήποτε έκτακτη αιτία και πάντα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με χρήση μάσκας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής που θα οριστεί για κάθε τμήμα.

Εξαίρεση για την προσέλευση έχουν οι εγγεγραμμένοι-ες  στην πρωινή ζώνη ή όσοι προσέρχονται με τα λεωφορεία που ενδέχεται να φτάσουν νωρίτερα.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά μετά τις 13:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στις τάξεις και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Φυσικά ορίζονται και τα ¨διαλείμματα¨ μάσκας κατά το μάθημα της γυμναστικής, φαγητού , διαλείμματος

♦   Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦    Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.(Α’, Β’, Γ’ τάξεις ως Α κύκλος και οι υπόλοιπες ως Β κύκλος)

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα απομονωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Θα ενημερωθείτε για τη λειτουργία του ολοήμερου καθώς και για  το πρόγραμμα της σίτισης όταν θα ξεκινήσουν. Θα σας προωθήσουμε δήλωση για τη σίτιση την οποία θα μας επιστρέψετε ακόμη και σε περίπτωση που είναι αρνητική .

Φυσικά θα βρισκόμαστε σε συχνή επαφή για ενημέρωσή σας για οτιδήποτε θα χρειαστεί.

Προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που είναι το παιδί και το μέλλον του και έχοντας κατά νου ότι ΟΛΟΙ μας αποτελούμε την οικογένειά του θα υπερβούμε κάθε δυσκολία και θα εγγυηθούμε για αυτό.

Καλή και Δημιουργική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.

Ο Δντής και το προσωπικό του σχολείου

*Σας κοινοποιούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία:

OdigiesEODYCovid19DS_08_09_2020

Επιστροφή στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς και παιδιά ,

Η μέρα που  θα επιστρέψουμε  στο σχολείο φτάνει. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από την 1/6 και ως τις 26 /6 τα μαθήματα θα συνεχιστούν.

Στο διάστημα αυτό λόγω της πανδημίας και κατόπιν οδηγιών έχουμε μια σειρά από αλλαγές όσον αφορά τη φοίτηση αλλά και την παρουσία στο χώρο του σχολείου.

Εκ περιτροπής φοίτηση των μαθητών : Τα τμήματα έχουν μοιραστεί σε υποτμήματα των 6-12 μαθητών (ανάλογα το δυναμικό του καθενός) και η φοίτηση γίνεται εναλλάξ Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή (την 1η εβδομάδα ) και Τρίτη – Πέμπτη (τη 2η εβδομάδα). Έχετε ήδη ενημερωθεί από τους /τις εκπαιδευτικούς.

Μη λειτουργία του ολοήμερου.

Εκ περιτροπής παρουσία ή και συνεχής απουσία κάποιων εκπαιδευτικών που δικαιούνται τις ειδικές άδειες που έχουν θεσπιστεί για το διάστημα αυτό.

Εκ περιτροπής διαλείμματα των μαθητών σε ξεχωριστούς χώρους .

Μη λειτουργία των κυλικείων. Οι μαθητές /τριες να φέρνουν από το σπίτι τους δεκατιανό και νερό.

Αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους του σχολείου από όλους, Συστηματική καθαριότητα και απολύμανση από τις πάντοτε παρούσες καθαρίστριες.

Απαγόρευση εισόδου σε τρίτους παρά μόνο κατόπιν αιτήματος και ραντεβού.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι το πρόγραμμα σίτισης θα συνεχιστεί (Το κάθε παιδί που έχει δηλώσει να έχει σακούλα για το γεύμα που θα λάβει)

Επίσης για τους δικαιούχους μεταφοράς θα υπάρχουν λεωφορεία . Για τις συνθήκες και όρους θα ενημερωθείτε από τη συνοδό.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς για τις συνθήκες αυτές οι οποίες λόγω της κατάστασης ενδέχεται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων να τροποποιηθούν. Φυσικά θα υπάρξει ενημέρωση.

Στα πλαίσια των μέτρων που λήφθησαν ή θα ληφθούν οι συγκεντρώσεις ατόμων και λοιπές εκδηλώσεις απαγορεύονται . Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα για τα παιδιά της Στ’ τάξης που θα αποφοιτήσουν από το σχολείο . Γίνεται προσπάθεια για εξ αποστάσεως συγκέντρωσης υλικού για δημιουργία “ψηφιακής γιορτής”.

Είμαστε όλοι και όλες έτοιμοι να ανοίξουμε και να υποδεχθούμε τους μαθητές  μας . Δε μπορούμε να τους /τις αγκαλιάσουμε με την τυπική έννοια του όρου, αλλά  σίγουρα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί ψυχολογικά η φετινή σχολική χρονιά.

Η συμβολή σας στον επιδιωκόμενο στόχο είναι σημαντική . Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο διευθυντής  και το προσωπικό του σχολείου.

Σύγχρονη εκπαίδευση και προσωπικά δεδομένα

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Στα πλαίσια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων είναι σημαντική.

Παρακαλούμε να λάβετε γνώση στο επισυναπτόμενο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Οδηγίες_ταυτόχρ_σύγχρονης_ΕξΑΕ_(συνημ_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΠΡΟΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ)-1-1

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-21

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από 15-5-2020 ως  30-5-2020 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών-τριών στην Ά τάξη.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή  είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας το οποίο θα αναζητηθεί μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.) Στις περιπτώσεις αλλοδαπών μαθητών απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης ή παρόμοιο πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Λόγω της κατάστασης θα προσκομισθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή .

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2020-21 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.

Για την εγγραφή στο ολοήμερο κατατίθεται ξεχωριστή αίτηση ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής.

Όλα τα δικαιολογητικά μπορεί να στέλνονται στο e–mail του σχολείου :

mail@dim-n-mesimvr.thess.sch.gr

σε διαφορετική περίπτωση  θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2310713360 και να προσέρχεσθε λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης

Ο Δ/ντής του σχολείου

ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χρήσιμα έντυπα:

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ