Επαναλειτουργία σχολείων και σχετικά θέματα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Χριστός Ανέστη και  χρόνια σας πολλά

Επανερχόμενοι μετά από ένα μακρύ διάστημα απουσίας στο σχολείο ,είναι εξαιρετικά σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό. Η επάνοδος στους σχολικούς χώρους δε σημαίνει ότι διαγράφουμε ό,τι ως τώρα μας κράτησε ασφαλείς . Αντιθέτως η χαλάρωση ελλοχεύει τον κίνδυνο να αναστραφεί η κατάσταση και να χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα. Η επιστροφή  ,σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο, συνοδεύεται από την υποχρέωση όλων των προσώπων που απαρτίζουν τη σχολική κοινότητα της διενέργειας ειδικών τεστ ώστε να υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης  εξακρίβωσης τυχόν θετικών κρουσμάτων . Κατ΄αυτόν τον τρόπο προστατεύονται άπαντες μια που η κοινή επαφή μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών και των συνοικούντων αυτών , αλλά και όσων άλλων θα έρθουν σε επαφή ενδέχεται να προκαλέσει τη μετάδοση  του ιού. Η διενέργεια των τεστ , η διαδικασία της πιστοποίησης αλλά και της επιβεβαίωσης  είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης και προστίθεται φυσικά σε όλα τα υπάρχοντα μέτρα (μάσκες , πλύσιμο χεριών , προσωπικές αποστάσεις κτλ).

Δείτε την εγκύκλιο εδώ: egkyklios-epanaleitourgias-sxoleiwn-5-5-2021

Εδώ θα δείτε την κάρτα που θα πρέπει το παιδί να έχει μαζί του όπως προβλέπεται (είτε εκτυπωμένη από το σύστημα , όταν δηλωθεί όπως προβλέπεται , είτε θα την κάνετε χειρόγραφα , πάντα με την υποχρέωση εισόδου στην πλατφόρμα και δήλωσης : covid19-school-card-print

Kάποιοι-ες μαθητές -τριες  ενδέχεται να συνοικούν με πρόσωπα που βιώνουν προβλήματα υγείας (αναφέρονται συγκεκριμένα ) ή οι ίδιοι -ες να νοσούν  και θα πρέπει για να προφυλαχθούν να μην προσέρχονται στο σχολείο. Σ αυτήν την περίπτωση πρέπει να εφαρμόσουν κατά γράμμα οι γονείς – κηδεμόνες όσα προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών . Δείτε εδώ:      48137_ΓΔ4_27_4_21_Παροχή_οδηγιών_για_τη_δικαιολόγηση_των_απουσιών

Σ αυτήν την περίπτωση προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η επαναλειτουργία των σχολείων είναι για όλους τους λόγους που κατά καιρούς αναφερθήκαμε επιβεβλημένη. Ο φυσικός χώρος μάθησης είναι το σχολείο . Ευχόμαστε οι συνθήκες υγείας να μην επιβάλλουν άλλα τέτοια μέτρα. Ελπίζουμε ότι όλοι μας,τηρώντας και αυτές τις οδηγίες, θα συμβάλλουμε στην ομαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Η σχολική χρονιά πρέπει να συνεχιστεί και να κλείσει ομαλά . Πάνω  από την μαθησιακή διαδικασία , τη συναισθηματική τόνωση αλλά και την ψυχολογική στήριξη  των παιδιών που πρέπει όλοι μας να μεριμνήσουμε , έχουμε να διαφυλάξουμε το πανάκριβο αγαθό της υγείας . Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ως τώρα οδηγιών , την προσκόμιση της βεβαίωσης (χωρίς αυτήν δε θα επιτραπεί η παρουσία του παιδιού ) και επίσης την ενημέρωση του σχολείου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη φοίτηση των μαθητών (ασθένεια ή ύπαρξη θετικού κρούσματος).

Η λειτουργία του σχολείου θα είναι πλήρης . Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από Δευτέρα 10-5-2021 , ενώ η σίτιση θα παρέχεται όπως ενημερωθήκαμε από την πρώτη μέρα. Τέλος σας θυμίζουμε ότι για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο απαιτείται  το  έντυπο  που είχε διανεμηθεί πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

 

Τα νέα μας αποκτήματα

 

Νέα διακόσμηση και νέα παιχνίδια για τη δημιουργική αλλά και εκπαιδευτική απασχόληση των μαθητών μας. Περιμένουμε με αγωνία το άνοιγμα των σχολείων. Οι όμορφες αυλές και τα παιχνίδια απαιτούν τη φυσική παρουσία των πρωταγωνιστών τους.

 

Φόρος τιμής στην ελληνική επανάσταση

200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.Μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τα πάντα . Που πέρασε παγκοσμίως μηνύματα ανεξίτηλα. Ένα τέτοιο μαζί με τον Αθάνατο εμπνευστή του ήρθε να κοσμήσει μόνιμα το σχολείο μας .

Με αφορμή τη μεγάλη εθνική μας γιορτή ο κ. Ευαγγελόπουλος Θανάσης φρόντισε να μας το χαρίσει μέσω της τέχνης του .