Μειοδοτικός Διαγωνισμός – Εκπ/κή επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Παρακαλούνται τα τουριστικά γραφεία, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στον παρόντα διαγωνισμό, ο οποίος αφορά εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα μεταξύ 2 – 4 Νοεμβρίου 2019, να υποβάλλουν κλειστό φάκελο προσφοράς. Επισυνάπτεται κείμενο προδιαγραφών του διαγωνισμού.

Δημιουργική γραφή – Β2

Στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και του προγράμματος φιλαναγνωσίας «Ταξιδεύοντας στον κόσμο μέσα από τα βιβλία», έγινε  μετά από μία σειρά αφηγήσεων γνωστών και μή βιβλίων από όλον τον κόσμο μία πρώτη προσπάθεια από τους μαθητές του Β2 να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, να αφηγηθουν και να εικονογραφήσουν ένα ήδη γνωστό σε αυτούς παραμύθι: την «κοκκινοσκουφίτσα». Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα εξ’ολοκλήρου δικό τους έργο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το πρώτο τους έργο:

Ερωτηματολόγιο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Γ1

Στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και του προγράμματος “Κυκλοφορώ ασφαλώς”, το τμήμα του Γ1 διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με τις υπάρχουσες πρακτικές των μαθητών του σχολείου μας ως οδηγοί ποδηλάτου, επιβάτες ή πεζοί, στην οποία οι μαθητές του Γ1 διένειμαν ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας, συγκέντρωσαν και κατέγραψαν τα αποτελέσματα ανά τάξη και ετοίμασαν μία παρουσίαση με τη δουλειά τους. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το σύνολο του σχολείου σε κάθε ερώτηση παρουσιάζονται στα γραφήματα που θα ρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φτάσαμε στην πρώτη στάση. Το ταξίδι συνεχίζει όμως!

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 οι ομάδες του σχολείου μας διαγωνίσθηκαν στον τελικό εκπαιδευτικής ρομποτικής του WROHellas.

Η όγδοη θέση σε 140 συμμετοχές στον τελικό και 1400 πανελλαδικά ήταν η επιβράβευση των κόπων έξι παιδιών από την έκτη τάξη:

(Με τυχαία σειρά)

 • Καζαντζίδου Άννα
 • Μακέδας Αθανάσιος
 • Καντής Χρήστος
 • Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος
 • Παστός Νικόλαος
 • Συμεωνίδης Βασίλειος

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν:

(Με τυχαία σειρά)

 • Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
 • Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
 • Το ξενοδοχείο ΠΕΡΙΝΘΟΣ και το POOL BAR EL MAR
 • Τα έπιπλα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ Κ ΟΕ
 • Η μεταφορική εταιρεία NOVA TRANS ΕΠΕ
 • Η γιατρός Μανιώτα Παναγιώτα.

Τα χρήματα που διέθεσαν οι χορηγοί αυτοί ενίσχυσαν την προσπάθεια που κάνει το σχολείο μας να πορευτεί στον 21ο αιώνα αξιοποιώντας την τεχνολογία στο έπακρο.
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου βοήθησε με τη σειρά του τα μέγιστα, διευκολύνοντας την συμμετοχή των μαθητών στην προετοιμασία που χρειάστηκε.

Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστούμε όλους και όλες. Σας καλούμε επίσης να συνεχίσετε μαζί μας το ταξίδι γιατί αυτή ήταν απλά η πρώτη στάση!

Υ.Γ.
Φωτογραφικό υλικό, όπως επίσης και βίντεο από όλη την διαδικασία θα αναρτηθούν λίαν συντόμως! Μείνετε συντονισμένοι!

Νίκες στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής για το σχολείο μας!

Και οι δυο ομάδες του σχολείους μας που διαγωνίσθηκαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στους περιφερειακούς διαγωνισμούς του WROHELLAS νίκησαν και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Συγχαρητήρια στους μαθητές – μαθήτριες ( με αλφαβητική σειρά ):

Καζαντζίδου Άννα
Καντής Χρήστος
Μακέδας Αθανάσιος
Παστός Νικόλαος
Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος
Συμεωνίδης Βασίλειος

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε στη ζωή σας πάντα με νικές αλλά να μην ξεχνάτε επίσης το ρητό που επαναλαμβάναμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας:
«Ακόμη και αν χάσουμε, νικητές είμαστε!»