ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από 1-3-2021 ως  20-3-2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών-τριών στην Ά τάξη.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή  είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας το οποίο θα αναζητηθεί μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.) Στις περιπτώσεις αλλοδαπών μαθητών απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης ή παρόμοιο πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Λόγω της κατάστασης θα προσκομισθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή .

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Για την εγγραφή στο ολοήμερο κατατίθεται ξεχωριστή αίτηση ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής.Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ απαιτούνται δικαιολογητικά

Όλα τα δικαιολογητικά μπορεί να στέλνονται στο e–mail του σχολείου :

mail@dim-n-mesimvr.thess.sch.gr

σε διαφορετική περίπτωση  θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2310713360 και να προσέρχεσθε λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης

Ο Δ/ντής του σχολείου

ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χρήσιμα έντυπα:

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

Επαναλειτουργία των σχολείων

Αγαπητοί γονείς ,

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε υγεία , χαρές και χαμόγελα (χωρίς μάσκες ) και φυσικά προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Στο διάστημα αυτό που τα σχολεία ήταν κλειστά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση  βοήθησε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο το αγαθό της μόρφωσης . Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνέδραμαν τα μέγιστα και μάλιστα σε περιβάλλον που ουδείς  είχε ανάλογη εμπειρία και χωρίς η πολιτεία να τους δώσει τα ανάλογα εφόδια . Τους συγχαίρω για την υπέροχη προσπάθειά τους και παράλληλα θα πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς που όλο αυτό το διάστημα ήσαστε πολύτιμοι συμπαραστάτες μας  και δώσατε μαζί μας (επίσης με δικά σας μέσα) τον δικό σας αγώνα.

Κατά το ίδιο διάστημα  μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες για την προφύλαξη μας από τον ιό .Ταυτόχρονα διαφαίνεται ελπιδοφόρο το μέλλον από την  αποτελεσματική αντιμετώπισή του με τις προόδους της ιατρικής κοινότητας.

Τα σχολεία ,όπως οι επιστήμονες υποστηρίζουν, είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Η ασφάλεια όμως είναι ένας παράγοντας που εξαρτάται από το χειρισμό όλων των  ενεργειών των προσώπων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση και φυσικά  της προσωπικής ευθύνης  . Η τήρηση των αποστάσεων, η  σωστή χρήση της μάσκας , η καθαριότητα και η υγιεινή των χεριών , ο συστηματικός καθαρισμός και αερισμός των χώρων του σχολείου και η απολύμανση τους , όταν αυτή απαιτείται , είναι κάποια από τα βασικά που απαιτούνται για την υγιεινή ασφάλεια όλων. Αναφερόμενος στον αερισμό παρακαλούμε τα παιδιά να ντύνονται ζεστά μια  που οι οδηγίες που λάβαμε αναφέρονται σε συχνό αερισμό των αιθουσών.

Ο ιός δεν πρόκειται να γεννηθεί στο χώρο του σχολείου αλλά είναι πιθανό να μεταφερθεί σ αυτόν . Πρέπει αυστηρά να τον κρατήσουμε μακριά. Είναι απαραίτητο να παραμείνει κάποιος στο σπίτι του  αν δεν αισθάνεται καλά . Ας μην ξεχνάμε ότι και μια απλή γρίπη ή γαστρεντερίτιδα ή ακόμη και ο κοιλόπονος επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστούν τον οργανισμό ευάλωτο. Αν έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στις ενδείξεις του ιού είναι σημαντικό να λαμβάνονται ιατρικές οδηγίες . Πολύ σημαντικό είναι να ενημερωνόμαστε για κάθε απουσία, καθώς και για ότι θα ήταν σημαντικό για την αποφυγή κινδύνων.  Αποτελεί υποχρέωσή σας έτσι και αλλιώς , όμως το παρόν διάστημα είναι επιτακτική ανάγκη. Παιδί που δεν αισθάνεται καλά θα θερμομετριέται και θα περιμένει σε ειδικό  χώρο να το παραλάβετε αφού  σας ειδοποιήσουμε.

Τα διαλείμματα των παιδιών θα είναι χωριστά για την αποφυγή του συνωστισμού. Για τον ίδιο λόγο θα ανοίξουμε κατά την αποχώρηση και την πίσω πόρτα εξόδου του σχολείου , ώστε να αποχωρούν οι μαθητές –τριες των  Ε’ και Στ’ τάξεων. Οι μαθητές των Α’ , Β’ Γ’ και Δ’ τάξεων που παραλαμβάνονται από εσάς θα αποχωρούν από την πλαϊνή πύλη εξόδου όπως γινόταν . Τέλος  οι μαθητές που μεταφέρονται  με τα λεωφορεία  θα αποχωρούν από την εμπρόσθια πύλη του σχολείου. Κατά την παραλαβή των παιδιών σας, παρακαλούμε να αποφύγετε το συνωστισμό και χρησιμοποιώντας τις μάσκες να κρατάτε τις αποστάσεις.. Η λειτουργία του ολοήμερου και η σίτιση των μαθητών θα συνεχιστούν . Στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται η είσοδος τρίτων εκτός και αν έχει προηγηθεί   συνεννόηση (τηλ 2310713360 και email : mail@dim-n-mesimvr.thess.sch.gr ).   Αν απαιτηθεί θα πάρουμε και έκτακτα μέτρα για τα οποία θα ενημερωθείτε.

Όπως είναι φυσικό η λειτουργία του σχολείου διέπεται από την αυστηρότητα των οδηγιών των ειδικών και  εξαρτάται από την ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η υγεία όλων  μας είναι ανεκτίμητη. Με  προσωπική αλλά και συλλογική προσπάθεια θα αγωνιστούμε γι’ αυτήν. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Τσελεπής Γεώργιος

Η έλευση του νέου χρόνου ευχόμαστε να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία για ένα ομορφότερο κόσμο με υγεία , χαρές και κάθε τι που θα έκανε όλους μας ευτυχισμένες- ους

Ο Δ/ντής και το προσωπικό του σχολείου.

Ενημέρωση εκπαιδευτικής κοινότητας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αγαπητοί γονείς και μαθητές μας . Σας προωθούμε πολύτιμες συμβουλές εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

lΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

βίαΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse gir