Χρήσιμες οδηγίες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

Χρήσιμες οδηγίες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοίνωσε ότι οι η προσέλευση των μαθητών θα γίνει :

ή με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Η διάθεση τους είναι δωρεάν από τα φαρμακεία. Ο έλεγχος για τα μεταφερόμενα με λεωφορείο θα γίνεται πριν την είσοδο τους σε αυτά , ενώ για τα υπόλοιπα παιδιά πριν την είσοδο στην αυλή. Η είσοδος  γίνεται μόνο από τη μπροστινή πόρτα.

Τονίζεται ότι η προσέλευση γίνεται από τις 07:50  και ολοκληρώνεται στις 08:15 οπότε η πόρτα κλείνει για λόγους ασφαλείας. Οι δηλωμένοι για την πρωινή ζώνη προσέρχονται από τις 07:00.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα εκτός της ώρας της γυμναστικής και όταν τα παιδιά τρώνε . Επίσης πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες σε δύο κύκλους . Α’,Β’, και Γ’ τάξεις  ο πρώτος και Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις ο δεύτερος . Επίσης θα υποδειχθεί διαφορετικός χώρος διαλείμματος.

Η αποχώρηση θα γίνεται από διαφορετικές εξόδους.

Μπροστινή πόρτα μόνο  για όσα παιδιά αποχωρούν  με λεωφορείο με επίβλεψη των συνοδών των λεωφορείων.

Πλαϊνή πόρτα για παιδιά Α, Β, Γ, Δ τάξεων που αποχωρούν με συνοδεία γονέων

Πίσω πόρτα για παιδιά Ε’ και Στ’ τάξεων.

Με βάση τη μέχρι στιγμής στελέχωση του σχολείου, καλύπτεται πλήρως το πρόγραμμα , ενώ το ολοήμερο δύναται να λειτουργήσει προσωρινά ως τις 15:00 και όχι ως τις 16:00. Θα υπάρχει λεωφορείο για όσους έχουν δηλώσει.

Δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για την δωρεάν  σίτιση , συνεπώς τα παιδιά στο ολοήμερο θα έχουν δικό τους φαγητό , το οποίο αν απαιτείται μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο. Συνιστάται φαγητό που δεν απαιτεί ζέσταμα.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα θα κοινοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας ο εσωτερικός σχολικός κανονισμός και παρακαλούμε να τον μελετήσετε.

Γενικότερα για την ενημέρωση σας  μπορείτε να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα ή  το facebook.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνείτε στα :

2310713360 (τηλ. Σχολείου)   mail@dim-n-mesimvr.thess.sch.gr (  mail σχολείου)

Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Η σχολική χρονιά ξεκινά. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα στις 08:30 . Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει με ασφάλεια (μάσκες , αποστάσεις και λοιπά μέτρα προστασίας) Στην αυλή του σχολείου θα παρευρίσκονται οι μαθητές της Α’ τάξης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών. Ο ιερέας θα επισκεφθεί στη συνέχεια τις υπόλοιπες αίθουσες για τον αγιασμό των μαθητών

Οι μαθητές μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία και αφού ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας από τον Covid  και παραλάβουν το πρόγραμμα θα αποχωρήσουν (περί τις 09:45)

Για τους μαθητές που έχουν δηλώσει μεταφορά θα  υπάρχουν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από Ξηροχώρι στις   07:50,       08:00 από οικισμό ΡΟΜΑ και θα επιστρέψουν τα παιδιά με τη λήξη (09: 45 περίπου).

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για όλες και όλους.

Οδηγίες για τα self test. Πρωτόκολλο σχολείων

Σας ενημερώνουμε για το νέο πρωτόκολλο που ισχύει για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID αλλά και για την εγκύκλιο που καθορίζει τη διενέργεια του selftest ως μέτρο προφύλαξης. Τονίζεται πλέον ότι απαιτείται η διενέργεια ενός (1) selftest εβδομαδιαίως που θα γίνεται την προηγούμενη μέρα που ξεκινά η σχολική εβδομάδα (Δηλ. την Κυριακή το απόγευμα ή την Δευτέρα  το πρωί αν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου είναι η Δευτέρα)

Για το πρωτόκολλο δείτε εδώ: πρωτοκολλο σχολείων

Για την εγκύκλιο για τα selftest δείτε εδώ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_self test_

Επαναλειτουργία σχολείων και σχετικά θέματα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Χριστός Ανέστη και  χρόνια σας πολλά

Επανερχόμενοι μετά από ένα μακρύ διάστημα απουσίας στο σχολείο ,είναι εξαιρετικά σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό. Η επάνοδος στους σχολικούς χώρους δε σημαίνει ότι διαγράφουμε ό,τι ως τώρα μας κράτησε ασφαλείς . Αντιθέτως η χαλάρωση ελλοχεύει τον κίνδυνο να αναστραφεί η κατάσταση και να χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα. Η επιστροφή  ,σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο, συνοδεύεται από την υποχρέωση όλων των προσώπων που απαρτίζουν τη σχολική κοινότητα της διενέργειας ειδικών τεστ ώστε να υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης  εξακρίβωσης τυχόν θετικών κρουσμάτων . Κατ΄αυτόν τον τρόπο προστατεύονται άπαντες μια που η κοινή επαφή μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών και των συνοικούντων αυτών , αλλά και όσων άλλων θα έρθουν σε επαφή ενδέχεται να προκαλέσει τη μετάδοση  του ιού. Η διενέργεια των τεστ , η διαδικασία της πιστοποίησης αλλά και της επιβεβαίωσης  είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης και προστίθεται φυσικά σε όλα τα υπάρχοντα μέτρα (μάσκες , πλύσιμο χεριών , προσωπικές αποστάσεις κτλ).

Δείτε την εγκύκλιο εδώ: egkyklios-epanaleitourgias-sxoleiwn-5-5-2021

Εδώ θα δείτε την κάρτα που θα πρέπει το παιδί να έχει μαζί του όπως προβλέπεται (είτε εκτυπωμένη από το σύστημα , όταν δηλωθεί όπως προβλέπεται , είτε θα την κάνετε χειρόγραφα , πάντα με την υποχρέωση εισόδου στην πλατφόρμα και δήλωσης : covid19-school-card-print

Kάποιοι-ες μαθητές -τριες  ενδέχεται να συνοικούν με πρόσωπα που βιώνουν προβλήματα υγείας (αναφέρονται συγκεκριμένα ) ή οι ίδιοι -ες να νοσούν  και θα πρέπει για να προφυλαχθούν να μην προσέρχονται στο σχολείο. Σ αυτήν την περίπτωση πρέπει να εφαρμόσουν κατά γράμμα οι γονείς – κηδεμόνες όσα προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών . Δείτε εδώ:      48137_ΓΔ4_27_4_21_Παροχή_οδηγιών_για_τη_δικαιολόγηση_των_απουσιών

Σ αυτήν την περίπτωση προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η επαναλειτουργία των σχολείων είναι για όλους τους λόγους που κατά καιρούς αναφερθήκαμε επιβεβλημένη. Ο φυσικός χώρος μάθησης είναι το σχολείο . Ευχόμαστε οι συνθήκες υγείας να μην επιβάλλουν άλλα τέτοια μέτρα. Ελπίζουμε ότι όλοι μας,τηρώντας και αυτές τις οδηγίες, θα συμβάλλουμε στην ομαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Η σχολική χρονιά πρέπει να συνεχιστεί και να κλείσει ομαλά . Πάνω  από την μαθησιακή διαδικασία , τη συναισθηματική τόνωση αλλά και την ψυχολογική στήριξη  των παιδιών που πρέπει όλοι μας να μεριμνήσουμε , έχουμε να διαφυλάξουμε το πανάκριβο αγαθό της υγείας . Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ως τώρα οδηγιών , την προσκόμιση της βεβαίωσης (χωρίς αυτήν δε θα επιτραπεί η παρουσία του παιδιού ) και επίσης την ενημέρωση του σχολείου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη φοίτηση των μαθητών (ασθένεια ή ύπαρξη θετικού κρούσματος).

Η λειτουργία του σχολείου θα είναι πλήρης . Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από Δευτέρα 10-5-2021 , ενώ η σίτιση θα παρέχεται όπως ενημερωθήκαμε από την πρώτη μέρα. Τέλος σας θυμίζουμε ότι για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο απαιτείται  το  έντυπο  που είχε διανεμηθεί πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου